Çetin Uygur dostları bir araya geliyor

1968 Kuşağı İşçi Lideri Çetin Uygur Dostlarıyla Buluşuyor!

Yeraltı Maden İş Genel Başkanlarından biri olan işçi önderi Çetin Uygur, dostlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Buluşma, 17 Ocak 2025 Cuma günü saat 19:00’da Kadiköy Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşecek.

Çetin Uygur Kimdir?

1940 yılında Zonguldak Devrek’te bir öğretmenin çocuğu olarak doğan Çetin Uygur, eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’nde tamamladı. 68 kuşağının öğrenci liderlerinden biri olan Uygur, gençliğin halkın sorunlarından soyutlanamayacağına inanıyordu. Maden mühendisi olmasına rağmen işçi ve emekçi sınıfının yanında saf tutmuş, Türkiye’de anti-kapitalist siyasal bilincin gelişimine katkıda bulunmuştur.

İTÜÖB Başkanı Harun Karadeniz’le birlikte Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a yazdıkları mektupla ses getiren Uygur, toplumsal tarihimizin önemli bir figürü olmuştur.

Maden Mühendisleri Odası genel sekreterliği yapan Uygur, Zonguldak Maden İşletmesi’nde çalışırken madenlerdeki kötü çalışma koşullarına karşı mücadele etmiştir. Sendika başkanlığına seçilen Uygur, Yeraltı Maden-İş Sendikası’nın DİSK’e katılmasında önemli rol oynamıştır.

Sendikal mücadeledeki yerini her dönem sağlamlaştıran Uygur, “Dinazorların Krizi – Değişim ve Sendikalar” adlı kitabıyla da bilinmektedir. Taban örgütlenme modeli ve sendika birliği konularında önerilerde bulunan Uygur, sermaye sınıfıyla mücadelede tüm işçilerin birlikte hareket etmesi gerektiğine inanmaktadır.

Related Posts

Bir ilçemizin gizemli deprem kabusu! Bir ilçemizin gizemli deprem kabusu

Gemlik’te meydana gelen deprem 4.3 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’de deprem araştırmasında tanınan deprem bilimcileri de bölgeye yoğunlaştırdı. uzmanlar, bölgede yer alan fayın uzun dönemli hareketinin bilinmediğine dikkat çekti

Orta Doğu’yu şoke eden yasa tasarısı geçerse, ABD’nin B-2’leri İsrail’e gidecek

ABD Kongresi’ne sunulan yasa tasarısı kabul edilirse, tarihte ilk kez B-2 hayalet bombardıman uçakları yabancı bir orduya açılacak. Başkan Trump’a İsrail’e bu uçakları operasyonel olarak kullandırma yetkisi verecek tasarı, İran’ın nükleer silah geliştirme ihtimaline karşı Washington’un yeni stratejisini yansıtıyor.

Teknoloji devi Microsoft binlerce kişiyi işten çıkaracak

Teknoloji devi Microsoft binlerce kişiyi işten çıkaracak

Dünyanın güvenliği tehlikede! Amerika yalan üzerine mi İran’ı vurdu?

ABD Başkanı Donald Trump, selefi George W. Bush, Irak’ın işgalinden önceki iddialarına benzer iddiaların ardından İran’daki nükleer tesisleri vurdu. İsrail ve ABD’nin İran’a yönelik saldırılarından önce İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer tehdidini abartarak saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. Ancak istihbarat raporları ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’ın silah üretmediğini ortaya koydu. Peki ABD, İran’ı 2003’te olduğu gibi yalan üzerine mi vurdu?

Gazze’de ateşkes için geri sayım! Hamas’tan da açıklama geldi

ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı bir açıklamada ABD ve İsrail’in Gazze’de 60 günlük ateşkese ilişkin anlaşmaya vardığını duyurdu. Teklifin Katar ve Mısır tarafından Hamas’a iletileceğini söyleyen …

Öcalan’la görüşmek için Türkiye’ye geldiler

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la görüşmek için gelen yabancı heyet İstanbul’da temaslarda bulundu.