Uzmanı uyarıyor: Yazın çay ve kahve tükettiğiniz miktar kadar fazladan su için

Yaz Sıcaklarında Su Tüketiminin Önemi

Yaz aylarında içilen çay, kahve, ayran, meşrubat ve bitki çaylarının suyun yerini almadığını vurgulayan Diyetisyen Meltem Boz, özellikle kafein içeren çay ve kahvenin vücuttaki suyu atarak diüretik etki yarattığına dikkat çekiyor. Asitli, şekerli ve alkollü içeceklerin ise ödem oluşturabileceğine işaret eden Boz, bütün içeceklerin yanında su tüketiminin de önemli olduğunu belirtiyor. Yaz aylarında her çay ve kahvenin yanında ekstra su içilmesinin gerekliliğini vurgulayan Boz, suyun hayati bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor.

Su tüketiminin yaşamsal fonksiyonlar için vazgeçilmez olduğunu belirten Diyetisyen Meltem Boz, suyun bilişsel fonksiyonlardan kalp ve sindirim sistemine kadar hayati bir rol oynadığını söylüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte terleme arttıkça vücutta sıvı, elektrolit ve mineral kaybının da arttığını dile getiren Boz, dehidrasyonun önemli bir risk olduğunu vurguluyor.

Günlük su tüketiminin bireyden bireye değişebileceğini belirten Boz, aktif spor yapanlar ve gebe kadınların günlük su ihtiyacının daha yüksek olduğunu ifade ediyor. Boz, suyun düzenli aralıklarla tüketilmesinin sindirim ve bağırsak sağlığı için önemli olduğunu belirtiyor.

Susuz kalmanın belirtilerine dikkat çeken Boz, susuzluk durumunda baş ağrısı, deri kuruluğu, saç dökülmesi gibi belirtilerin ortaya çıkabileceğini söylüyor. Çay ve kahve tüketilen miktar kadar ekstra su tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Boz, aşırı su tüketiminin de olumsuz etkilere neden olabileceğini ifade ediyor.

Su tüketimini artırmak için önerilerde bulunan Boz, su içmeyi hatırlatan telefon uygulamaları, suyu aromalandırma yolları ve suya ekleyebileceğiniz meyve ve sebzelerle su tüketimini artırmanın yollarını paylaşıyor. (DHA)

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Çocuklar arasında çok hızlı yayılıyor!

Çocuklar arasında hızla yayılan el, ayak ve ağız hastalığına karşı uyarıda bulunan Doç. Dr. Samet Özer, özellikle 5 yaş altı çocukların risk altında olduğunu belirterek, hastalığın belirtileri ve bulaşma yollarına karşı aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Tek bir hareket, beyni resmen bilgisayara dönüştürüyor!

Bilim insanları, sadece tek bir fiziksel hareketin beyin fonksiyonlarını belirgin şekilde iyileştirebileceğini ortaya koydu.

Sivas’ta kene vakaları ve tedbirler görüşüldü

Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında kene vakalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Otozomal resesif ataksi hastalığı görülmüyor, anlaşılmıyor: Farkındalık artırılmalı

Otozomal resesif ataksiler, yaşamı hem fiziksel hem de sosyal yönden zorlaştırıyor. Uzmanlar, hastalık hakkında toplumsal farkındalığın azlığı ve erişilebilirlik sorunlarının genç hastaları sosyal izolasyona sürüklediğine dikkat çekiyor. Bilgilendirme, destek ve erişim politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.