Tanju Özcan’ı sordular

Grand Kartal Otel Yangınında 19 Kişi Tutuklandı

Bolu Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’deki trajik yangında 79 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 19’a çıktı.

Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdürü Vekili Kenan Coşkun ve 16 Aralık’ta oteldeki eksiklikleri tespit eden itfaiye amiri İrfan Acar dün tutuklandı.

Coşkun, “Başkan ve başkan yardımcısının Grand Kartal Otel’in yangın güvenliğiyle ilgili denetim talebinin geri alınması konusunda herhangi bir talimatı olmadı. Konuyla ilgili onlarla bir görüşmem yok” dedi.

Belediye yetkililerinin tutuklanma gerekçeleri arasında ‘suçun toplumda yarattığı huzursuzluk’ da yer alıyor.

Otele 15 Aralık’ta yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde yangınla ilgili olumsuz bir tespit yapılmamış olması şaşırtıcı bir detay olarak karşımıza çıkıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülener, yangın güvenliğiyle ilgili gelen dilekçelerin gerekli birimlere sevk edildiğini belirterek, “Dilekçe benim bilgim dışında ilgili birimlere iletilir. Denetimler sonrasında da bilgim olmaz. Ancak belediyenin sistemine düştüğünde takibini yapabilirim” dedi.

Yangın uygunluk raporu için başvuruda bulunan otel yetkililerinin eksiklikleri gidermek için ikinci bir dilekçe ile başvurularını geri çektikleri belirtildi.

Coşkun eksiklikleri öğrendikten sonra gereken işlemleri yaptığını belirtirken, Başkan Tanju Özcan ve Yardımcısı Gülener’den herhangi bir talimat almadığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili bilirkişi raporunun henüz tamamlanmadığı ve rüşvet iddialarının araştırıldığı belirtilirken, otel sahibi de yangınla ilgili gerekli önlemlerin alındığını iddia etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı denetimde sadece engelli odalarının kapılarıyla ilgili eksiklikler belirlenirken, yangına dair tespit yapılmadığı ortaya çıktı.

Otel sahibinin avukatı Ferit Atalay, yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirtirken, belediyenin bu konuda rolü olmadığını savundu.

Related Posts

Tunç Soyer cezaevinden yazdı: ‘Dışarıya çıkınca hayatın bir anını bile ıskalamayacağım’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Tunç Soyer, cezaevinden bir mektup yazdı. Soyer’in X hesabından avukatları aracılığıyla yapılan paylaşımda, “Dışarıya çıkınca hayatın bir anını bile ıskalamayacağıma söz veriyorum kendi kendime” ifadeleri yer aldı.

Baba oğul arasında buzlar eriyor

İngiltere Kralı III. Charles (76) ile oğlu Prens Harry (40) arasında uzun süredir devam eden gerginlikte ilk yumuşama adımı atıldı.

İran’ın nükleer programını Putin de terk etti

Putin, İran’a uranyum zenginleştirmeyi tamamen bırakmasını önerdi. İsrail’le yaşanan son savaş sonrası tutumunu sertleştiren Moskova, bu pozisyonu Trump ve Macron’a da iletti. Tahran ise öneriyi reddetti.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

Fiyatları birden yukarı fırlayacak! Her sabah severek tüketiliyor ama…

Trump’ın bu kritik kararının 1 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu karar ABD’li tüketiciler için arz kesintileri ve daha yüksek fiyatlar endişesi de beraberinde getirdi. Öte yandnan kararla birlikte ithal kahvelere de zam gelmesi …

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.