Suriye’de anayasa çalışmaları sona erdi

Şeybani: “Suriye’de Parlamento ve Anayasa Süreci Kritik Aşamada”

Zirvede konuşan Şeybani, ülkedeki geçiş sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi. Suriye’de kapsayıcı bir parlamento ve kalıcı anayasa sürecinde son aşamadayız. Bu süreç ulusal birlik ve istikrar açısından kritik bir dönüm noktasıdır.

“Yaptırımların Kaldırılması Umut Verici”

Konuşmasında uluslararası yaptırımlara da değinen Şeybani, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Bu bir son değil; gerçek işbirliği, Arap çabalarının bütünleşmesiyle kalkınma, ulusal güvenlik ve bölgesel istikrar açısından umut vadeden bir sürecin başlangıcıdır.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptırımları kaldırdığını duyurmasının, Suriye’nin yeniden inşası için kritik bir adım olduğunu belirten Şeybani, gelişmeyi “samimi Arap diplomatik çabaların somut sonucu” olarak tanımladı.

Bölgesel uzlaşı sürecinde diplomatik çabaların önemine dikkat çeken Suriye Dışişleri Bakanı, özellikle Türkiye ve Suudi Arabistan’a teşekkür etti. Tarihi bir anda, etkin arabuluculuklarıyla bu sürece katkı sağlayan Suudi Arabistan Krallığı’na ve Türkiye Cumhuriyeti’ne özel minnettarlığımızı sunuyoruz.

Related Posts

Nesli tehlikeye yakın türler arasında: Bursa’da ortaya çıktı

Bursa İnegöl’de bir apartmanın bahçesinde görülen Kafkas burunlu engerek yılanı, itfaiye ekipleri tarafından yakalanarak doğal yaşam alanına bırakıldı.

İmamoğlu’ndan iktidara: Ne heybeden turp çıktı ne de dananın kuyruğu koptu; ne yazık ki yine aldatıldınız!

İmamoğlu’ndan iktidara: Ne heybeden turp çıktı ne de dananın kuyruğu koptu; ne yazık ki yine aldatıldınız!

Polonya sandık başına gidiyor

Avrupa Birliği ve NATO üyesi Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor.

CHP Kurultayı soruşturmasında iddianame tamamlandı

CHP Kurultayı soruşturmasında iddianame tamamlandı

Çelebi Havayolları Servisi, Hindistan hükümetine dava açtı: ‘Bu karar hukuken geçerli değil’

Türkiye merkezli Çelebi, Hindistan’da güvenlik izninin iptaline karşı mahkemeye başvurdu. Şirket, kararın belirsiz gerekçelere dayandığını savundu ve 3 bin 791 çalışanın işinin risk altında olduğunu belirtti.

Son dakika… Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun hakkında karar

İBB’ye yönelik “yolsuzluk” soruşturmasında, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un da aralarında olduğu 31 kişinin tutukluluğuna devam kararı verildi.