Sağlık çalışanlarını hedef gösteren AKP’li vekil hakkında suç duyurusu

AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, sağlık çalışanlarını vatandaşları kendilerine karşı kışkırtmakla tehdit ederek “Memnuniyetsizlik varsa vatandaşa ‘Gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın. Ben devlet olarak üzerime düşeni yaptım. Hizmeti vermeyen onlar’ diye de kışkırtırım” ifadelerine tepkiler devam ediyor. Genel Sağlık İş Sendikası, AKP’li Sarıçam hakkında suç duyurusunda bulundu.

“BU İFADELER KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamada, “AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın bu ifadeleri özellikle sağlık çalışanlarına yönelik tehdit ve şiddet çağrısı içermekte olup, doğrudan kamu düzenini bozacak, halkı kin ve düşmanlığa sürükleyecek ve sağlık çalışanlarının güvenliğini tehlikeye atabilecek niteliktedir. Şüphelinin bu ayrıştırıcı ve hakaret içeren yazısına karşılık Genel Sağlık-İş olarak belirtmek isteriz ki; sağlık çalışanları zor şartlarla görevini yerine getirmektedir.” ifadelerini kaydetti.

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

“Saldırılar, cinayetler, kötü ekonomik koşulların ayyuka çıktığı günümüzde mecliste milletvekilliği yapan, şüpheli şahsın kötü niyetli, ayrıştırıcı ve kin ve düşmanca bir dille söylenmiş ifadeler kabul edilebilir değildir.” ifadelerini kullanan Uğur, sağlık emekçilerinin, toplumun değer yargılarına önem veren, hayat kurtarmaya ve iyileştirmeye çalışan etik bir anlayışla ve dikkatle hareket edilmesi gereken bir meslek mensupları olduğunu ifade etti.

Uğur, açıklamasının devamında, “Toplumu ayrıştıran ve bölen bir yaklaşım sergileyen, insanların ‘sağlık hizmeti almakta yaşadığı zorlukları’ kullanarak bütün yükü sağlık emekçilerine yükleme yolunu seçen bu şahsın açıkça saldırgan ve ayrıştıran, halkı kin ve düşmanlığa sürükleyen sözleri ile suç işlediği sabittir. Bu nedenle Genel Sağlık-İş olarak AKP Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam hakkında halkı kin ve düşmanlığa sürükleyecek şekilde ifadeler kullanmış olması sebebiyle TCK ilgili hükümleri kapsamında hakkında kamu davası açılması talebi ile savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.” söyleminde bulundu.

Related Posts

Tunç Soyer cezaevinden yazdı: ‘Dışarıya çıkınca hayatın bir anını bile ıskalamayacağım’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Tunç Soyer, cezaevinden bir mektup yazdı. Soyer’in X hesabından avukatları aracılığıyla yapılan paylaşımda, “Dışarıya çıkınca hayatın bir anını bile ıskalamayacağıma söz veriyorum kendi kendime” ifadeleri yer aldı.

Baba oğul arasında buzlar eriyor

İngiltere Kralı III. Charles (76) ile oğlu Prens Harry (40) arasında uzun süredir devam eden gerginlikte ilk yumuşama adımı atıldı.

İran’ın nükleer programını Putin de terk etti

Putin, İran’a uranyum zenginleştirmeyi tamamen bırakmasını önerdi. İsrail’le yaşanan son savaş sonrası tutumunu sertleştiren Moskova, bu pozisyonu Trump ve Macron’a da iletti. Tahran ise öneriyi reddetti.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler Batı Şeria’nın kuzeyinde 3 Filistinliyi darbetti

İşgalci İsrailliler, Mesudiye bölgesi yakınlarında Filistinli sivillere saldırdı. Filistin Kızılayı, yaralanan 3 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduklarını açıkladı.

Fiyatları birden yukarı fırlayacak! Her sabah severek tüketiliyor ama…

Trump’ın bu kritik kararının 1 Ağustos’ta yürürlüğe girmesi bekleniyor. Söz konusu karar ABD’li tüketiciler için arz kesintileri ve daha yüksek fiyatlar endişesi de beraberinde getirdi. Öte yandnan kararla birlikte ithal kahvelere de zam gelmesi …

İsrail’den İran’a yeni tehdit

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İsrail Hava Kuvvetleri pilot kursu mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Bu mezuniyet töreni, diktatör Hamaney’e ve İran’daki Ayetullahlar çetesine doğrudan bir mesajdır: Saklanabileceğiniz bir yer yok. Geri dönmemiz gerekirse, daha büyük bir güçle döneriz” dedi.