Sabancı Topluluğu, Adana’da iki TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezi daha açtı

Sabancı Topluluğu, Adana’da 9. ve 10. TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezini Açtı

Sabancı Topluluğu, gençleri desteklemek amacıyla “Sabancı Gençlik Seferberliği” kapsamında Adana’da 9’uncu ve 10’uncu TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezi’ni hizmete açtı.

Adana Çukurova Teknokent’te gerçekleştirilen açılış törenine, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Sabancı Holding Mobilite Çözümleri Grup Başkanı Cevdet Alemdar ve TEMSA Üst Yöneticisi (CEO) Evren Güzel’in yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezi, mobilite çözümleri alanında eğitim gören üniversite öğrencilerine staj ve iş bulma imkanları sunmanın yanı sıra startuplar ve yatırımcılarla buluşma fırsatı sağlayacak.

Merkezlerde yapay zeka, Zerotech ve kodlama gibi teknik eğitimlerin yanı sıra mülakat teknikleri, strateji, ideathon ve hackathon etkinlikleri ile mentörlük programları da düzenlenecek.

Öğrenciler, yapay zeka destekli telemetri sisteminden faydalanırken yazılım geliştirme ve sorgulama alanlarında da kendilerini geliştirme şansı bulacaklar.

“Gençlere Destek Veriyoruz”

Sabancı Holding Mobilite Çözümleri Grup Başkanı Cevdet Alemdar, gençlere destek vermenin önemine vurgu yaparak, gençlerin değer yaratmada ve başarıya ulaşmada önemli olduğunu belirtti.

Alemdar, “Sabancı Gençlik Seferberliği” projesi kapsamında gençlere destek olacaklarını ve bu sayede beyin göçünü beyin gücüne dönüştüreceklerini belirtti.

Alemdar, TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezlerinin mobilite çözümleri alanında büyük fırsatlar sunacağını ve gençlerin ülkemize büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü dile getirdi. (AA)

Related Posts

ABD’li sanatçı Smokey Robinson hakkında “tecavüz ve cinsel saldırı” iddiasıyla soruşturma açıldı

ABD’li sanatçı Smokey Robinson hakkında “tecavüz ve cinsel saldırı” iddiasıyla soruşturma açıldı

Trump, BAE’nin ABD’ye on yılda 1,4 trilyon dolar yatırım yapacağını söyledi

Trump, BAE’nin ABD’ye on yılda 1,4 trilyon dolar yatırım yapacağını söyledi

Bakan Fidan: Rusya ve Ukrayna arasında inşallah kalıcı barışa ulaşılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Antalya’da NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde konuşuyor. Fidan “Adil ve kalıcı barışa müzakere yoluyla ulaşılacak. Rusya ve Ukrayna arasında inşallah kalıcı barışa ulaşılacak. Avrupa’nın güvenliği NATO’dan ayrı düşünülemez.” dedi.

Beton mikseri dehşet saçtı! Meksika’daki kazada 21 kişi öldü

Meksika’nın Puebla eyaletindeki Cuacnopalan-Oaxaca otoyolunda beton mikseri dehşet saçtı. Yerel medya, beton mikserinin başka bir aracı sollamaya çalıştığı sırada karşı şeride geçip önce otobüse, sonra minibüse çarpıp şarampole yuvarlanarak alev …

PKK’nın silahları nereye bırakacağı belli oldu iddiası

PKK terör örgütünün kendini feshetmesinin ardından silah bırakma süreci için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve MİT’in ortaklaşa çalışacağı, IKBY kontrolündeki Duhok, Amediye ve Köysancak bölgelerinde silah bırakılacağı ve kayıtların MİT tarafından tutulacağı öne sürüldü.

DEM Partili Tuncer Bakırhan’ın önerisi binlerce korucuyu kızdıracak

DEM Partili Bakırhan, terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını belirterek artık Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan koruculara gerek kalmadığını söyledi. Bakırhan, “Korucuları işsiz bırakmayacağız inşallah. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir” ifadelerini kullandı.