Midyat’ta Pardus Dönemi Başladı

Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Pardus Kullanmaya Başladı

Mardin’in Midyat ilçesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Pardus İşletim Sistemi’ne geçiş yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Mardin genelinde ilk defa Pardus’u kullanmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı’nın kamu hastanelerinde de kullanılması planlanan Pardus İşletim Sistemi, Liderahenk gibi merkezi yönetim yazılımları ile kurumsal ağ üzerindeki sistemleri ve kullanıcıları izlemeyi, yönetmeyi ve denetlemeyi sağlıyor. Açık kaynaklı olması sayesinde süreçler daha verimli bir şekilde yürütülüyor.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin yerli yazılım kullanımı konusunda önemli bir adım attığı ve bu sayede yerli yazılım ürünlerinin yaygınlaşmasını ve dışa bağımlılığın azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu adımın teknoloji alanında Türkiye’nin güçlenmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Related Posts

Oslo – Bodrum hattında operasyon çete çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, elebaşılığını I.A.Ç., Y.K. ve A.P.’nin yaptığı 3 ayrı organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli Niğde, Mersin, Adana, Konya ve Muğla ile Norveç’in başkenti Oslo’da ortak operasyonlar düzenlediklerini belirtti.

Muhammed Yakut’a Almanya’da cenaze töreni

Hollanda’da tahliye edildikten bir gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un cenazesi, vasiyeti üzerine Almanya’nın Duisburg kentinde defnedildi.

Son dakika… Özgür Özel kararını verdi! Amasya mitingi iptal edilmedi: Gözler saat 20.30’da!

Son dakika haberi… CHP’ye 3 büyükşehir belediyesine yönelik yeni operasyonların ardında bu sabah MYK’yi toplayan Genel Başkan Özgür Özel’in, bugünkü Amasya mitingini iptal edip etmeyeceği merak ediliyordu. Buna göre Özel, mitingi iptal etmeme karar aldı. Miting, saat 20.30’da gerçekleşecek.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

Son Dakika… Bir siyasi yasak talebi daha! İmamoğlu’nun diploma iddianamesi tamamlandı

Son Dakika Haberi… Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, siyasi yasak talep edildi.

Bir ilçemizin gizemli deprem kabusu! Bir ilçemizin gizemli deprem kabusu

Gemlik’te meydana gelen deprem 4.3 büyüklüğündeki deprem, Türkiye’de deprem araştırmasında tanınan deprem bilimcileri de bölgeye yoğunlaştırdı. uzmanlar, bölgede yer alan fayın uzun dönemli hareketinin bilinmediğine dikkat çekti