IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Küresel Büyüme Tahminlerini Aşağı Yönlü Güncelledi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, IMF’nin 2025 küresel politika gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Küresel büyümeye ilişkin tahminleri önemli ölçüde aşağı çektiklerini anımsatan Georgieva, “Ticaret politikalarındaki büyük değişimler, daha sıkı finansal koşullar ve daha yüksek piyasa oynaklığıyla birlikte belirsizliği had safhaya çıkardı.” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya ekonomisinin tükenen tamponlarıyla yeni ve büyük bir sınavla karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Georgieva, bunun da ülkeleri zor duruma soktuğunu belirtti. Belirsizliğin çok maliyetli olduğunun altını çizen Georgieva, “Ülkelerin ticari gerginlikleri olabildiğince hızlı bir şekilde, yapıcı biçimde çözmek için birlikte çalışmaları, açıklığı korumaları ve belirsizliği ortadan kaldırmaları gerekiyor. Başlıca aktörler arasında bir ticaret politikası uzlaşması hayati önem taşıyor ve onlara bunu hızlıca gerçekleştirmeleri için çağrıda bulunuyoruz.” diye konuştu.

Şirketlerin yatırım yapmadığını ve hanehalklarının da harcama yerine tasarrufa yönelmesinin büyüme beklentilerini düşürdüğünü ifade eden Georgieva, ülkelerin büyük ekonomiler arasındaki gerilimleri çözmede daha aktif olmaları gerektiğini belirtti. Çin gibi bazı ülkelerin özel tüketimi artırması ve hizmetlere geçişi benimsemesi, ABD gibi diğer ülkelerin mali açıklarını azaltması gerektiğini vurguladı.

Ülkelerin ekonomik ve mali istikrarı korumak için harekete geçmesi gerektiğini de söyleyen Georgieva, verimliliği artırmak için büyüme odaklı reformların önemine işaret etti. ABD Hazine Bakanı Bessent’in IMF ve Dünya Bankasının temel görevlerine odaklanma çağrısına değinen Georgieva, ABD’nin sesine büyük değer verdiklerini ve bu konuya odaklandıklarını belirtti.

Related Posts

Şimşek, IMF Başkanı ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD’de IMF Başkanı Kristalina Georgieva ile bir araya geldi.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Halkın enflasyon kaygısı artıyor: Altın ve dolar güvenli liman oldu

Koç Üniversitesi’nin Nisan anketi, hanehalkının enflasyon beklentilerinin yükseldiğini ve yatırım tercihlerinin yeniden altın ve dolara kaydığını ortaya koydu. Özellikle gençler ve yaşlılar enflasyona karşı en tedirgin gruplar arasında yer aldı.

Depremin gölgesinde rekor satış: İstanbul’da en çok konut, en tehlikeli ilçelerde satıldı

İstanbul açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından gözler yeniden mega kente çevrildi. Deprem riski gündemdeki yerini korurken, İstanbul konut satışlarında yine liderliğini sürdürüyor.

İşçi ve memur konfederasyonları 23 Nisan’ı kutladı: Memur-Sen’den yine Atatürk’süz mesaj

İşçi ve memur konfederasyonları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. En fazla üyeye sahip memur konfederasyonu olduğu için toplu sözleşme masasında “yetkili konfederasyon” konumunda bulunan Memur-Sen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ismine yer vermedi.

Deprem sonrası konutta ‘fiyat hareketliliği’: Ticaret Bakanlığı’ndan uyarı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında fiyat artışı gerçekleştirilen satılık ve kiralık taşınmaz ilanlarına ilişkin bilgiler ilan platformlarından temin edilmekte olup, haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen tüm gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli idari yaptırımlar kararlılıkla ve gecikmeksizin uygulanacaktır” ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir