Hindistan ve Pakistan gece çatıştı: 45 ölü

Keşmir Bölgesinde Pakistan ve Hindistan Ordusu Arasında Çatışma!

Bu gece, Hindistan ve Pakistan ordusu askerleri arasında Keşmir bölgesinde çatışma yaşandı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Hindistan’ın Pakistan topraklarına yaptığı füze saldırısına karşı, “Şehitlerimizin kanının her damlasının intikamını alacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Hindistan ise saldırıları “terör operasyonu” olarak nitelendirdi. Yeni Delhi hükümeti, Pakistan’ın desteklediği iddia edilen terör saldırısından önce yaşanan olaylar neticesinde onlarca kişinin öldüğünü öne sürüyor. Islamabad ise bu iddiaları reddediyor.

Toplam 45 Kişi Hayatını Kaybetti

Çatışma sonucunda her iki tarafta da ölümler olduğu açıklandı. Pakistan, Hindistan’ın saldırılarında 31 sivilin hayatını kaybettiğini belirtirken, Hindistan ise Pakistan’ın saldırılarında 13 sivil ve 1 askerin yanı sıra toplamda 14 kişinin öldüğünü duyurdu. Pakistan ordusu, Hindistan’ın saldırılarında 5 Hint uçağının düştüğünü iddia etti. Yeni Delhi hükümetinden henüz bir cevap gelmedi ancak AFP’ye konuşan üst düzey bir Hint yetkilisi, Hindistan topraklarına düşen 3 savaş uçağının olduğunu belirtti.

Geçmişteki Çatışmalar

Hindistan ve Pakistan arasında, 1947’de İngiliz hakimiyetinin sona ermesinin ardından çizilen sınırlar üzerinde birçok çatışma yaşandı. Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Keşmir üzerinde ise her iki ülke de hak iddia ediyor.

Related Posts

Dünyanın en mutlu şehirleri belli oldu

Her yıl yayımlanan ‘Mutlu Şehir Endeksi’ raporunun 2025 yılı sonuçları açıklandı. İşte dünyanın en mutlu 14 şehri…

Erdoğan hedef aldı, MHP harekete geçti: Sokak röportajları için yeni gelişme

Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, partisinin sokak röportajlarının kontrol altına alınması ve sadece yetkilendirilmiş kişilerce yapılması için TBMM’ye kanun teklifi verdiğini duyurdu.

Sırrı Süreyya Önder’in suikast girişiminde soru işaretleri: Kamuoyuyla neden paylaşılmadı?

DEM Parti suikast girişimi iddialarını doğrularken olaya ilişkin yeni detaylara da ulaşıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultay soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.

CHP’li vekillerden TBMM komisyonunda korsan eylem: İmamoğlu’nu bahane ederek oturumu sabote ettiler

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Başkan Hüseyin Yayman başkanlığında toplandı. Yayman, internet sitelerinin görünürlüğü ve olası kapanma riskine değinerek, çocukları zararlı içeriklerden korumanın önemine dikkat çekti. Toplantının ilerleyen bölümünde CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve diğer CHP’li vekiller usul tartışması bahanesiyle komisyonu masalara vurarak sabote etti.

Sivas’ta yıldırım düşen doğal gaz hattı alev alev yandı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. 2 metrekarelik alanı etkileyen yangına müdahale ediliyor.