Doğuştan işitme engelli! 6 yaşında televizyondan öğrendi, müzede özel bölümde sergileniyor

Ahmet Yasin Yılmaz: İşitme Engelli Sanatçının Maketleri Hurufat Müzesi’nde Sergileniyor

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşayan Sinem ve Abdulhadi Yılmaz çiftinin en küçük çocuğu olan Ahmet Yasin Yılmaz, doğuştan işitme engelli olarak dünyaya geldi. 6 yaşında televizyonda izlediği bir program sayesinde maket yapımıyla tanışan Yılmaz, evdeki malzemelerle kendi yapımı maketleri oluşturmaya başladı. 10 yaşında yapılan bir operasyonla duyma cihazı takılan Yılmaz, çevredeki sesleri duymaya başladı ve konuşma kurslarına katılarak iletişim becerilerini geliştirmeye başladı.

Van’a göç ettikten sonra 2011 yılındaki depremde evleri zarar gören ve aileleriyle sağ kurtulan Yılmaz’ın yapmış olduğu maketler enkaz altında kaldı. Ablasının eğitimi sebebiyle Erzurum’a yerleşen Yılmaz, maket yapımına hobi olarak devam etti. Atatürk Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı okuyan Yılmaz, özel talepler üzerine maket yapmaya başladı. Üniversite bünyesinde bulunan Hurufat Müzesi’nde görev alan Yılmaz, müzede sergilenmek üzere kağıt ve karton kullanarak baskı makineleri gibi eski cihazların maketlerini tamamladı.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

İŞTE BU MAKETLER

Sesleri duymaya başladıktan sonra maket yapımına daha da heveslenen Yılmaz, şu anda hobi olarak devam etmeyi planladığını belirtti. El işçiliği ve detaylara verdiği önemle dikkat çeken Yılmaz’ın eserleri, Hurufat Müzesi’nde özel bir bölümde sergileniyor.

Related Posts

Muğla’daki Zeytinlik ve Orman Arazileri Satışa Çıkarıldı, İYİ Partili Ergun Tepki Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’da satışa çıkarılan 39 orman ve zeytinlik arazinin satışına İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün tepki gösterdi.

Plastik kelepçeli infaz! Kan donduran vahşetin detayları ortaya çıktı

Sivas’ta evlerinde elleri plastik kelepçeyle bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülen Umutcan ve Melisa Şimşek kardeşlerin babaları Uğur Şimşek’ten 2020 yılından beri haber alınamadığı ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında 23 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 23 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.