Diyarbakır’da şehir hastanesinde ameliyatlar depremde de durmayacak; 802 sismik izolatör kullanıldı

Diyarbakır’da Yapımı Devam Eden 1000 Yataklı Şehir Hastanesi Depreme Dayanıklı Olacak

Diyarbakır’da, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 1000 yataklı şehir hastanesinde depreme dayanıklı bir yapı oluşturulması için sismik izolatör kullanıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, hastane hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde inşa edilen hastanenin yüzde 80’inin tamamlandığını söyleyen Pamukçu, hastanenin 2025 yılında tam kapasiteyle hizmete girmesi planlandığını belirtti. Hastanenin içinde yer alan 802 sismik izolatör sayesinde deprem anında dahi ameliyatların kesintiye uğramayacağını vurgulayan Pamukçu, hastanenin gelecekteki sağlık hizmetlerine kaliteli ve erişilebilir bir alan olacağını belirtti.

Toplam 250 poliklinik, 38 ameliyathane odası, 316 yoğun bakım yatağı, 42 diyaliz cihazı, ve birçok farklı birimle hizmet verecek olan hastane, bölgedeki tüm illere sağlık hizmeti sunacak kapasitede olacak. Ayrıca, hastanede günlük 10 bin hastanın tedavi görmesi hedeflenirken, 6 bin kişinin de burada istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Pamukçu, deprem sonrası hastane binasının güvenliği için yapılan testlerin ardından 802 sismik izolatörün kullanılmasının kararlaştırıldığını ve hastanenin tamamlandığında en üst teknolojiyle hizmet vereceğini söyledi. Son olarak, sadece Diyarbakır’a değil bölgedeki diğer illere de sağlık turizmi kapsamında hizmet verecek olan hastanenin, hem sağlık alanında hem de ekonomik olarak bölgeye önemli katkılar sunması bekleniyor.

Related Posts

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Altın almak için en doğru saat açıklandı! Fiyatlar bu zaman diliminde düşüyor

Altın alımında doğru gün kadar doğru saat de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, özellikle sabah saatleri fiyatların daha düşük ve istikrarlı seyrettiği dönemler olarak öne çıkıyor. Gün içindeki dalgalanmaları takip etmeyen yatırımcılar ise zarar etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Türkiye’de araç muayenede köklü değişim! Dünyada en yüksekler listesine girildi

Araç muayene istasyonlarında yeni dönem hazırlıkları başladı. 2024 verilerine göre 12,5 milyon olan muayene sayısı tekrarları ile 15 milyona yükselirken, dünyada en yüksek araç muayenesi yapılan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Türkiye’de …

Araç muayenesinde yeni dönem: TÜVTÜRK isim değiştiriyor!

Türkiye’de araç muayene sisteminde önemli bir değişiklik yaşanıyor. Yeni marka Turka, 2027’den itibaren hizmet vermeye başlayacak. Bayilik sistemiyle yaygınlaşacak bu dönüşüm sektörde yeni bir dönem başlatacak.