Diyarbakır’da görme engelliye ‘bağımsız hareket eğitimi’

Diyarbakır’da Görme Engellilere Bağımsız Hareket Eğitimi Verilecek

DİYARBAKIR (İGFA) – Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vasıtasıyla kör bireylerin bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla “Bağımsız hareket eğitimi” düzenleyecek. Eğitim için başvurular 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bulunan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na yapılacak. Eğitim, başvuruların tamamlanmasının ardından 6 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde bulunan Mola Evi’nde gerçekleştirilecek.

Birçok Konuda Eğitim Verilecek

Eğitim programı, duyusal ayırt etme ve kavramlar ayırt etme tekniklerinden başlayarak, arama teknikleri ve yönelim becerileri gibi çeşitli konuları içerecek. Katılımcılar, takip ve rehberle yürüme teknikleri ile baston kullanımı hakkında da eğitim alacak.

Eğitim Engelliler İçin Önemli Bir Adım

Bağımsızlık ve güvenliklerini artırmayı hedefleyen eğitim programı, kör bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitim, toplumda engellilere karşı farkındalığın artırılmasına ve onların günlük hayatlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmelerine destek olacak önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Bu değerli eğitimden faydalanmak isteyen kör bireyler, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’ndaki Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.

Related Posts

Ali Babacan’dan ‘yeni çözüm süreci’ yorumu: Erdoğan önde yürüsün, devreye girsin

Ali Babacan’dan ‘yeni çözüm süreci’ yorumu: Erdoğan önde yürüsün, devreye girsin

İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan Bakırhan’a ‘korucu’ tepkisi

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

DEM’den tura devam

DEM Parti, PKK’nın fesih kararı, pazar günü yapılan İmralı ziyareti ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’de komisyon kurulması çağrısının ardından başlattığı siyasi parti turlarına dün de devam etti. DEM’liler parti genel merkezinde CHP Genel …

Son Dakika! Mecliste HSK seçimleri tartışması… CHP’li vekiller Genel Kurulu terk etti

CHP Grubu HSK üyelerinin belirleneceği seçimler öncesi karma komisyondaki seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle TBMM genel kurulunu terk etti

Son Dakika… Özgür Özel, DEM Parti ile görüşmesi sonrası ateş püskürdü: ‘Anayasa ihlali!’

DEM Parti ziyaretinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel, HSK seçimlerindeki usulsüzlüğe ateş püskürdü.

Bazanın altında yakalandı; ‘başım dönüyordu, burada yatıyordum’ dedi

Bartın’da, hakkında 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.E. (34), evinde saklandığı bazanın altında, kıyafetlerin içinde yakalandı. E.E., polislerin ‘Burada ne yapıyorsun?’ sorusuna ‘Başım dönüyordu, burada yatıyordum’ cevabını verdi.