DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

CHP ‘aşırı sıvı kaybından’ şehit olan askerleri sordu: ‘TSK’yı Kerbelâ’ya çevirdiniz!’

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Hatay’da aşırı sıvı kaybına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden erler için Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Hindistan’da feci kaza: 18 ölü 10 yaralı

Hindistan’ın Jharkhand eyaletine bağlı Deoghar bölgesinde kamyonun otobüse çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 18 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Jeremy Corbyn yeni parti kuruyor

İngiltere’de Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, sağ politikalarla özdeşleşirken partinin eski liderlerinden Jeremy Corbyn, yeni bir sol siyasete öncülük ediyor. “Sizin Partiniz” adıyla yola çıkan partinin kuruluş çağrısına 24 saatte 300 bin kişinin yanıt verdi.

Sigaraya zam geldi: 100 lirayı buldu

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışı sigaraya da yansıdı. Yeni zamla birlikte en ucuz sigara 85, en pahalı sigara ise 100 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar 29 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Trump’tan Epstein açıklaması: Adasına gitme ayrıcalığım hiç olmadı

ABD Başkanı Donald Trump, cinsel istismar suçlamalarıyla adı anılan ve 2019’da cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein’ın Karayipler’deki özel adasına hiç gitmediğini ve daveti reddettiğini söyledi.

60 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor… Instragram’dan yeni güncelleme

Instagram’ın yeni “haritalı paylaşım” özelliği, kullanıcıların konumlarını sokak ve apartman düzeyinde göstermesiyle gizlilik endişelerine yol açtı. Uzmanlar söz konusu özelliğin kapatılması için çağrıda bulunurken vatandaşlar da bu durumu araştırmaya başladı. Peki söz konusu özellik nasıl kapatılır