DEM Partili Eş Başkanlarının gözaltına alındığı Akdeniz Belediyesi’nin meclis toplantısı sokakta yapıldı

DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları ve Meclis Üyeleri Gözaltına Alındı

Akdeniz Belediyesi’nde DEM Partili Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile beraber belediye meclisi üyelerinin polis tarafından evlerinde gözaltına alınması, belediye binası önünde protesto edildi. Göstericiler ile polis arasında yaşanan arbede sonucunda meclis üyelerine binaya giriş izni verilmedi. Bundan dolayı belediye meclisi üyeleri, 10 Ocak 2025’te yapılması planlanan toplantılarını sokağa taşıdılar.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçilen DEM Partili Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Sarıyıldız ve Arslan ile belediye meclisi üyelerinin sabah saatlerinde gözaltına alınmasına tepki gösteren partililer, sabahın erken saatlerinde belediye binası önünde toplanmaya başladılar.

Polis, belediye personeli dahil kimseyi binaya almayarak çevresini bariyerlerle kapattı. Belediyenin çevresine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA konuşlandırıldı.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Mersin Milletvekili Perihan Koca, DEM Parti Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş‘un da aralarında bulunduğu grup, belediye bahçesine girmek istedi ancak polis ekipleri izin vermedi. Bu durum üzerine polis ile grup arasında arbede yaşandı.

Belediye meclisi üyelerine resmi bir bilgi gelmediğini belirten DEM Parti Mersin İl Eş Başkanı Kuş, meclis toplantısının engellendiğini ifade etti.

Sokağa taşınan meclis toplantısının ardından “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı.

DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 meclis üyesi gözaltına alındı.

Related Posts

Deniz Yücel: ‘Bu süreç hukuki değil, siyasi bir süreçtir’

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltılara tepki gösteren Yücel, operasyonun siyasi bir tercih olduğunu ifade etti.

Rusya’nın ilerleyişi hızlandı: Rus ordusu 588 kilometrekarelik alanı ele geçirdi! Ukrayna’ya kimyasal silah suçlaması

ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nün (ISW) verilerine göre, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri ilerleyişi haziran ayında hız kazandı. Rus birlikleri, geçtiğimiz ay 588 kilometrekarelik Ukrayna toprağını kontrol altına aldı. Bu rakam, kasım 2024’ten bu yana görülen en yüksek ilerleme olarak kayıtlara geçti. Öte yandan, Rusya’nın istihbarat ajansı Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna’nın savaşta kimyasal silah kullandığına ilişkin kanıtlar ele geçirdiğini öne sürdü.

ABD Başkanı Trump: Benim Tesla’ya desteğim olmasa Elon Musk Güney Afrika’daki evine dönmek zorunda kalırdı

Başkan Trump, mali destek verilmemesi durumunda Tesla’nın ve elektrikli araçların üretilemeyeceğini savundu

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.

Ukrayna ordusu bir F-16 uçağını daha kaybetti

Ukrayna ordusu, Batı ülkelerinin tedarik ettiği F-16 savaş uçaklarından bir tanesini daha pilotu ile birlikte kaybettiğini bildirdi.

Trump’ı çıldırtan iddia! “Asılsız ve uydurma”

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a askeri amaçlara hizmet etmeyecek şekilde nükleer tesisler geliştirmesi için 30 milyar dolar finansal destekte bulunmayı düşündüğü yönündeki haberleri yalanladı. Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, “ABD …