CHP’li Yanıkömeroğlu’ndan iktidara deprem uyarısı: ‘Kanal İstanbul gibi fantezi projelerden vazgeçin’

CHP Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’dan İstanbul Depremi Uyarısı

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada İstanbul’da meydana gelen depreme dikkat çekerek, iktidarı önlem almamakla eleştirdi. Yanıkömeroğlu, “Deprem kendini yeniden hatırlattı” ifadesini kullanarak Marmara Denizi’nde beklenen büyük depreme karşı yeterince hazırlık yapılmadığını vurguladı.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, iktidarın kentsel dönüşüm politikalarını da sert bir dille eleştirerek, “İnsanlarımızı adeta canları ile malları arasında tercih yapmaya zorluyorsunuz. Kentsel dönüşüm binaları yıkıp yeniden yapmak değildir. Birkaç mahallede lüks projeler inşa etmekten ibaret de değildir. Bir avuç müteahhiti zengin etmek hiç değildir” şeklinde tepki gösterdi.

CHP Milletvekili, İstanbul depremi kapsamında ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, belediyelerin riskli binaları tespit edip kentsel dönüşümü hızlandırmak için çalıştığını ifade etti. Yanıkömeroğlu, “Bakanlık acilen kentsel dönüşüm ve deprem dirençli kentler için kaynak ayırmalı, belediyelerle işbirliği yapmalıdır. Kanal İstanbul gibi fantezi projelerden vazgeçilmeli” dedi.

Related Posts

Trump ikinci başkanlık döneminde ‘vergi düzenlemesi’ zaferiyle elini güçlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, dün imzaladığı vergi indirimleri ve harcama kesintilerini içeren düzenlemeyle ikinci başkanlık döneminin ekonomik temel taşlarını atarken, yasalaşan tasarının 10 yılda bütçe açığını 3,4 trilyon dolar artırması bekleniyor.

Oslo – Bodrum hattında operasyon çete çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, elebaşılığını I.A.Ç., Y.K. ve A.P.’nin yaptığı 3 ayrı organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli Niğde, Mersin, Adana, Konya ve Muğla ile Norveç’in başkenti Oslo’da ortak operasyonlar düzenlediklerini belirtti.

Muhammed Yakut’a Almanya’da cenaze töreni

Hollanda’da tahliye edildikten bir gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Muhammed Yakut’un cenazesi, vasiyeti üzerine Almanya’nın Duisburg kentinde defnedildi.

Son dakika… Özgür Özel kararını verdi! Amasya mitingi iptal edilmedi: Gözler saat 20.30’da!

Son dakika haberi… CHP’ye 3 büyükşehir belediyesine yönelik yeni operasyonların ardında bu sabah MYK’yi toplayan Genel Başkan Özgür Özel’in, bugünkü Amasya mitingini iptal edip etmeyeceği merak ediliyordu. Buna göre Özel, mitingi iptal etmeme karar aldı. Miting, saat 20.30’da gerçekleşecek.

Elon Musk’tan sorduğu soru Trump’ın başını yakacak: ABD sistemini kökten değiştirecek

Elon Musk, ABD’de iki parti sistemine meydan okuyacak yeni bir siyasi oluşum için ilk adımı attı. X’te başlattığı “Amerika Partisi kurulsun mu?” anketi saatler içinde yüz binlerce yanıt aldı. Musk, Senato ve Meclis’te az sayıda koltukla sistemi kilitleyebileceklerini savundu.

Son Dakika… Bir siyasi yasak talebi daha! İmamoğlu’nun diploma iddianamesi tamamlandı

Son Dakika Haberi… Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, siyasi yasak talep edildi.