CHP’den çevre davalarında sıkça sorun olan ÇED kararları için yasa teklifi: ‘ÇED raporu zorunlu olsun’

CHP’li Süleyman Bülbül, Çevre Davalarıyla İlgili Meclis’e İki Yasa Teklifi Sundu

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, çevre davalarıyla ilgili Meclis’e iki ayrı yasa teklifi sundu. Bülbül’ün ilk teklifi, çevrenin korunmasına ilişkin açılan davalarda bütün işlemlerin harçtan muaf tutulmasını öngörüyor. Diğer teklifinde ise Çevre Yasası’nda değişiklik yapılmasını ve projelere Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu zorunluluğunun getirilmesini öneriyor.

Çevre davalarında sıkça gündeme gelen “ÇED gerekli değildir” kararlarına atıfta bulunan Bülbül, Anayasa’nın 56. maddesine vurgu yaparak devletin ve yurttaşların çevreyi koruma yükümlülüğü olduğunu belirtti. ÇED raporunun bir projenin çevreye olası etkilerini değerlendirdiğini ifade eden Bülbül, bu kararların ekolojik yıkımı hızlandırdığı ve halkın iradesini hiçe saydığını dile getirdi.

Aydın ve Ege Bölgesi’nde yaşanan maden ocakları ve Jeotermal Elektrik Santralleri (JES) ile ilgili doğa tahribatı ve sağlık sorunlarına yönelik her hafta ihbarlar geldiğini belirten Bülbül, halkın bu konulardaki itirazlarının dikkate alınmadığını ve “ÇED gerekli değildir” kararlarının devam ettiğini kaydetti. ÇED muafiyetinin artık istisna olmaktan çıktığını, aksine bir araç haline geldiğini vurgulayan Bülbül, keyfi uygulamalara son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Beton mikseri dehşet saçtı! Meksika’daki kazada 21 kişi öldü

Meksika’nın Puebla eyaletindeki Cuacnopalan-Oaxaca otoyolunda beton mikseri dehşet saçtı. Yerel medya, beton mikserinin başka bir aracı sollamaya çalıştığı sırada karşı şeride geçip önce otobüse, sonra minibüse çarpıp şarampole yuvarlanarak alev …

PKK’nın silahları nereye bırakacağı belli oldu iddiası

PKK terör örgütünün kendini feshetmesinin ardından silah bırakma süreci için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve MİT’in ortaklaşa çalışacağı, IKBY kontrolündeki Duhok, Amediye ve Köysancak bölgelerinde silah bırakılacağı ve kayıtların MİT tarafından tutulacağı öne sürüldü.

DEM Partili Tuncer Bakırhan’ın önerisi binlerce korucuyu kızdıracak

DEM Partili Bakırhan, terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını belirterek artık Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan koruculara gerek kalmadığını söyledi. Bakırhan, “Korucuları işsiz bırakmayacağız inşallah. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir” ifadelerini kullandı.

Rus diplomatik kaynaklar: Putin, Ukrayna ile barış görüşmesi için İstanbul’a gelmiyor | Rus heyette kimler olacak?

Rus diplomatik kaynaklar: Putin, Ukrayna ile barış görüşmesi için İstanbul’a gelmiyor | Rus heyette kimler olacak?

Filistin: Gazze Şeridi’ndeki 93 bin çocuk açlık tehlikesi altında

Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, tüm dünyaya Gazze Şeridi’ne uygulanan İsrail ablukasını kırma çağrısı yaparak, bölgede 93 bin Filistinli çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

ABD’den 9 Bin Afgan İçin Geri Dönüş Kararı: TPS Programı Sona Eriyor

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Afganistan vatandaşları için uygulanan Geçici Koruma Statüsü (TPS) programını sonlandırma kararı aldı. Kararın, ülkede yaşayan yaklaşık 9 bin Afgan’ı sınır dışı riskiyle karşı karşıya bırakabileceği belirtiliyor.