Barış Pehlivan ve Serhan Asker’e ‘bilirkişi’ gözaltısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Barış Pehlivan ve Serhan Asker’i Gözaltına Aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismini açıkladığı bilirkişiye cevap vermek için yaptığı telefon görüşmesi sonucu gazeteci Barış Pehlivan Halk TV binası önünde gözaltına alındı. Barış Pehlivan’ın gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker’in de Ankara’da gözaltına alındığı bildirildi.

İmamoğlu’nun düzenlediği “Turpun Büyüğü” adlı basın toplantısında bilirkişi S. B. ile ilgili iddiaların ardından Barış Pehlivan, söz konusu bilirkişi ile görüştü ve cevap hakkı tanıdı.

Bu görüşmenin ardından Barış Pehlivan ve Halk TV hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma, “Halk TV yayınında bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesinin izinsiz olarak kayda alınıp yayınlandığı, bilirkişinin isminin hedef gösterilerek yargılamanın seyrini etkilemeye yönelik ifadelerin kullanıldığı” gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu’nun, “Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ve Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs” suçundan açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halk TV yayınında bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesinin izinsiz olarak kayda alınıp yayınlanması ve bilirkişinin isminin açıklanarak yargılamanın seyrini etkileyici sözler kullanılması eylemlerine katılan Barış Pehlivan ve Halk TV medya organının ilgili çalışanları hakkında Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması (TCK md. 133/3) ve Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs (TCK md.277) suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştır.”

Serhan Asker ve Barış Pehlivan Gözaltına Alındı

Bu soruşturmanın ardından gün içinde Kayda Geçsin programına katılmak üzere Halk TV binasına gelen Barış Pehlivan, binanın bahçesinde bulunan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Pehlivan gözaltına alınırken Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceğini açıkladı.

“Gazeteci Barış Pehlivan Gözaltına Alındı: İşte Açıklamaları”

Barış Pehlivan, gözaltına alınmadan önce Halk TV kameraları önünde yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“22 yıldır gazetecilik yapıyorum, 100’den fazla soruşturmaya ve 50’den fazla dava sürecine dahil oldum. 22 yıl içerisinde 5 kez cezaevine girdim AKP iktidarı döneminde.

Gazetecilik kariyerim boyunca adil bir düzen kurulması, adaletin sağlanması ve bu ülkenin temelinde adaletin yattığı inancıyla mücadele ettim. Hem kendi hakkım için hem de insanların çocukları ve torunları için mücadele ettim.

Şimdi görüyorum ki yine adil bir düzenin sağlanması için verdiğim mücadele bir bedel ödememi gerektiriyor. 22 yıllık gazetecilik kariyerimde 6. kez cezaevi tehdidiyle karşı karşıyayım.

Türkiye’de 16 milyon insanı yöneten İBB Başkanı’nın hedef aldığı bir bilirkişiye mikrofon uzatan, iddiaları yalanlayan Halk TV olmuştur ve bunu kamuoyuyla paylaşmışız. Benim amacım sadece iddialara yanıt vermek, karşı tarafın görüşlerini dinlemektir. Ancak şu anda binanın önünde polisler var ve beni almaya geldiler.”

Related Posts

Çanakkale Boğazı’nda makine arızası geçiren tekne kurtarıldı

Çanakkale Boğazı’nda dün akşam saatlerinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içinde 6 kişinin bulunduğu tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesiyle güvenli bir şekilde limana çekildi

Sağlıkta skandal bir olay daha! Doktor, hastasından ‘bıçak parası’ istedi

Konya’da bağırsak problemiyle hastaneye başvuran hastasından ameliyat parası olarak nakit 17 bin lira talep ettiği ileri sürülen doktor tutuklandı.

Deniz Yücel: ‘Bu süreç hukuki değil, siyasi bir süreçtir’

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltılara tepki gösteren Yücel, operasyonun siyasi bir tercih olduğunu ifade etti.

Rusya’nın ilerleyişi hızlandı: Rus ordusu 588 kilometrekarelik alanı ele geçirdi! Ukrayna’ya kimyasal silah suçlaması

ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nün (ISW) verilerine göre, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri ilerleyişi haziran ayında hız kazandı. Rus birlikleri, geçtiğimiz ay 588 kilometrekarelik Ukrayna toprağını kontrol altına aldı. Bu rakam, kasım 2024’ten bu yana görülen en yüksek ilerleme olarak kayıtlara geçti. Öte yandan, Rusya’nın istihbarat ajansı Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna’nın savaşta kimyasal silah kullandığına ilişkin kanıtlar ele geçirdiğini öne sürdü.

ABD Başkanı Trump: Benim Tesla’ya desteğim olmasa Elon Musk Güney Afrika’daki evine dönmek zorunda kalırdı

Başkan Trump, mali destek verilmemesi durumunda Tesla’nın ve elektrikli araçların üretilemeyeceğini savundu

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.