Bakan Yumaklı’dan çiftçi ve köylülere büyük müjde. 2025 “Aile Yılı” ilan edilmişti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Orman köylerinde ikamet eden ve bu sene evlenen ya da çocuk sahibi olan kadınlarımıza yüzde 50 hibe vereceğiz. Yani 70 bin liraya kadar kullanacakları kredilerin yarısı bizden olacak, geri kalan yarısı da faizsiz ve 4 yıl geri ödemeli şekilde uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İlk müjdemiz, orman köylerinde ikamet eden ve bu sene evlenen ya da çocuk sahibi olan kadınlarımıza mikrokredi uygulamasında yüzde 50 hibe vereceğiz. Yani 70 bin liraya kadar kullanacakları kredilerin yarısı bizden olacak, geri kalan yarısı da faizsiz ve 4 yıl geri ödemeli şekilde uygulanacak” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2025 Aile Yılı kapsamında, orman köylerinde ikamet eden ailelere yönelik çeşitli destek ve yardımlarda bulunacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025’in “Aile Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Yumaklı, bu kapsamda orman köylerinde ikamet eden aileler için bazı müjdeler hazırladıklarını bildirdi.

MÜJDELERİ PEŞ PEŞE SIRALADI

Yumaklı, Bakanlığın orman köylülerine yönelik müjdeleri ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“İlk müjdemiz, orman köylerinde ikamet eden ve bu sene evlenen ya da çocuk sahibi olan kadınlarımıza mikrokredi uygulamasında yüzde 50 hibe vereceğiz. Yani 70 bin liraya kadar kullanacakları kredilerin yarısı bizden olacak, geri kalan yarısı da faizsiz ve 4 yıl geri ödemeli şekilde uygulanacak.

İkinci olarak, süne böceğiyle mücadele eden ve tarlasının kenarına rüzgar perdesi yapmak isteyen çiftçilerimize ücretsiz fidan sağlayacağız.

Bir diğer müjdemiz, orman köyünde yaşayan çiftçilerimize gelir getirici ve tıbbi aromatik tür fidanlarını yüzde 80 indirimli olarak vereceğiz.

Son olarak da orman köyündeki çiftçi kooperatiflerini, ürettikleri ürünlerin paketleme, pazarlama, depolama gibi ihtiyaçları için tesis kurmaları konusunda destekleyeceğiz. Müjdelerimiz, başta orman köylülerimiz ve çiftçilerimiz için hayırlı uğurlu olsun.”

Related Posts

Erzurum’da 53 düzensiz göçmen yakalandı

Erzurum’da yasa dışı yollarla yurda girdiği belirlenen 53 düzensiz göçmen, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu yakalandı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında sürdürülen denetimlerde, farklı uyruklardan çok sayıda kişi tespit edilerek gözaltına alındı

Bakan Yumaklı, AKP’ye destek istedi: Arkamızda olun; fırsat bulsalar bizi Gazze’den beter ederler

Bakan Yumaklı, AKP’ye destek istedi: Arkamızda olun; fırsat bulsalar bizi Gazze’den beter ederler

Trump o Türk ülkesinin vatandaşlarına kısıtlama getirdi!

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, ulusal güvenlik gerekçesiyle 12 ülkenin vatandaşlarına ABD’ye seyahat yasağı getirdi. Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarının ABD’ye …

Yolundaki kırmızı halıyı kaldırdılar

NATO toplantısında geçen yıl kırmızı halıyla karşılanan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu yıl Brüksel’de havaalanında sembolik kabulle yetinmek durumunda kaldı.

1 Temmuz’da başlayacak: Tutar 252 bin TL’ye yükseldi

Karayolu yolcu taşımacılığı sektöründe uygulanan Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası kapsamında teminat tutarlarında artışa gidildi.

CHP’deki ‘trol’ krizinin deşifresi: Kılıçdaroğlu itibarını kazanmak için gelmek isteyecek

Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik, Eren Erdem’in ortaya saçtığı CHP içerisindeki ‘trol timi’ krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP içerisinde Ekrem İmamoğlu adına güç elde etmek, diğerlerini tasfiye etmek için bir operasyon ekibi kurulduğunu anlatan Çelik, “En güçlüsü İmamoğlu’nun ekibiydi. Her türlü itibar suikastını yaptılar. Kılıçdaroğlu’nu açıklama yapmaya mecbur bıraktılar.” dedi. Kılıçdaroğlu’nun itibarını kazanmak için gelmek isteyeceğini belirten Çelik, “Bu operasyonu ona çekenlerle hesaplaşacak. Açıkça söylüyorum: İmkân bulsalar Kılıçdaroğlu’nu asacaklar” diye konuştu.