Atatürk Heykeli Manisa Kurtuluş Müzesi Önüne Yerleştirildi

Manisa’da Atatürk Heykeli Yeniden Yerine Konuldu

Manisa’da, 1961 yılında dikilen ve zaman içinde farklı yerlere taşınan Atatürk heykeli, Manisa Kurtuluş Müzesi’nin tamamlanan binasının önüne konuldu. Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in talimatıyla gerçekleştirilen bu hareket, Manisa halkını selamlamaya başladı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, heykelin yer değişikliği geçmişine vurgu yaparak, “Atatürk’ün heykeli, ülkemizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını yaşatıyor. Manisa Kurtuluş Müzesi’nin önü, Atatürk heykelinin yeni yeridir ve buradan vatandaşları selamlayacak” dedi.

1961 yılında dikilen heykel, yıllar içinde pek çok kez taşındı ve yer değiştirdi. Bir dönem Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan heykel, ardından farklı yerlere nakledildi ve koruma altına alındı. Kurtuluş Kahramanları Anıtı’nın yanına taşınan heykel, son olarak Manisa Kurtuluş Müzesi inşaatı nedeniyle koruma altına alınmıştı.

Heykelin yeni konumu, Manisa’nın tarihi günlerini anlatan bir müzenin önü olarak belirlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Atatürk heykelinin artık hak ettiği değeri bulduğunu belirterek, “Bu heykel sadece bir sanat eseri değil, aynı zamanda ulusal bir sembol. Atatürk’ün mirasını gelecek nesillere aktarmak en önemli görevimiz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Hindistan’da feci kaza: 18 ölü 10 yaralı

Hindistan’ın Jharkhand eyaletine bağlı Deoghar bölgesinde kamyonun otobüse çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 18 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Jeremy Corbyn yeni parti kuruyor

İngiltere’de Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi, sağ politikalarla özdeşleşirken partinin eski liderlerinden Jeremy Corbyn, yeni bir sol siyasete öncülük ediyor. “Sizin Partiniz” adıyla yola çıkan partinin kuruluş çağrısına 24 saatte 300 bin kişinin yanıt verdi.

Sigaraya zam geldi: 100 lirayı buldu

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV artışı sigaraya da yansıdı. Yeni zamla birlikte en ucuz sigara 85, en pahalı sigara ise 100 liraya yükseldi. Yeni fiyatlar 29 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Trump’tan Epstein açıklaması: Adasına gitme ayrıcalığım hiç olmadı

ABD Başkanı Donald Trump, cinsel istismar suçlamalarıyla adı anılan ve 2019’da cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein’ın Karayipler’deki özel adasına hiç gitmediğini ve daveti reddettiğini söyledi.

60 milyon kullanıcıyı ilgilendiriyor… Instragram’dan yeni güncelleme

Instagram’ın yeni “haritalı paylaşım” özelliği, kullanıcıların konumlarını sokak ve apartman düzeyinde göstermesiyle gizlilik endişelerine yol açtı. Uzmanlar söz konusu özelliğin kapatılması için çağrıda bulunurken vatandaşlar da bu durumu araştırmaya başladı. Peki söz konusu özellik nasıl kapatılır

Piyangoyu kazandı, tarihe geçti

Doğu Almanya’nın şimdiye kadarki en büyük piyango ikramiyesi tek bir biletle kazanıldı. Milyonlarca Euro’yu kimin aldığı ise hala bilinmiyor.