Antik dönemden bugüne uzanan yerel lezzetler: 07/07 Gastrofest’in beşincisi Antalya’da düzenlendi

Antalya Gastronomi Festivali Beşinci Kez Gerçekleşti!

Sherwood Exclusive Kemer ev sahipliğinde her yıl 7 Temmuz’da düzenlenen Antalya Gastronomi Festivali, bu yıl “Tarih, doğa ve lezzet bir sofrada” temasıyla beşinci kez gerçekleşti. Festival, geleneksel gösteriler, spor etkinlikleri ve müzik performanslarıyla renklendi. Antalya’ya özgü 20 farklı coğrafi işaretli ürün ile 100’den fazla yerel lezzetin sunumu festival kapsamında gerçekleştirildi.

Festivalde, boy boncuklu balkabaklı gözleme, dökme ekmek, Antalya reçelleri, Alanya fıstıklı limonatası, fesleğenli kıl patlıcan yemeği, Alanya gülüklü çorbası, Antalya civesi gibi yöresel kahvaltılıklar, içecekler, sebze ve et yemekleri, çorbalar, deniz ürünleri, tatlılar ve meyveler tanıtıldı.

İnsanlar Türk Mutfağını Keşfetmek İstiyor!

Festivalin organizatörü Asuman Dokgöz, festivalin amacını şu sözlerle açıkladı: “Burada hedeflenen sadece lezzetlerin misafirlerle buluşturulması değil, aynı zamanda kayıt altına alınmamış ürünlerin tanıtılması. Türk mutfağının yurt dışında da tanınmasını ve sevilen tatlar arasında yer almasını hedefliyoruz. Geleneksel yemeklerimizi insanlara tanıtmak, festivale katılan herkesi Türk mutfağının zenginliğiyle buluşturmak istiyoruz.”

Yerel Üreticiler de Destekleniyor!

Festivalin bir diğer önemli yanı ise yerel üreticilerin desteklenmesi. Dokgöz, “Lezzetlerin otel ve restoranlarda yer almasıyla sadece gastronomi alanında değil, aynı zamanda yerel üreticilerin de desteklenmesi amaçlanıyor. Böylece, unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerin üretimi devam edecek ve doğru malzemelerle hazırlanan yemekler misafirlerle buluşacak” şeklinde konuştu.

Antalya Turizminde Yeni Bir Dönem!

Antalya’nın turizm potansiyeliyle öne çıktığını belirten Dokgöz, “Antalya sadece güneş ve deniz turizmi değil, aynı zamanda zengin gastronomi ve kültürel mirasa sahip bir destinasyon. Festivalimiz aracılığıyla turistlere sadece lezzetleri değil, aynı zamanda bu coğrafyanın tarihi ve kültürel dokusunu da tanıtmayı hedefliyoruz. Festivalimizin başarısıyla birlikte bu etkinliği daha da büyüterek gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Related Posts

Antik DNA araştırması yeni veriler ortaya koydu: Çatalhöyük anaerkil miydi?

Antik DNA araştırması yeni veriler ortaya koydu: Çatalhöyük anaerkil miydi?

ALES giriş yerleri belli oldu

ALES giriş yerleri belli oldu

Eski ehliyet yenileme ücreti 2025 | Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son gün ne zaman? Ehliyet yenileme evrakları neler, randevu nasıl alınır? Son gün yaklaşıyor!

Ehliyet yenileme başvurusunda son tarih yaklaşıyor. Eski tip ehliyetini henüz yenilemeyen vatandaşları yakından ilgilendiren çipli sürücü belgesi için başvurular temmuz sonunda sona erecek. Ağustos ayından sonra ehliyet yenilemek isteyenler için yeni ücret ödemesine tabii olacak. Eski sürücü belgelerinin yenilenmesi için mevcut ücret ödeme 15 lira iken, bu ücret, B sınıfı sürücü belgesi için 1 Ağustos itibarıyla 7 bin 438 liraya yükselecek. Henüz başvurularını yapmayanlar, Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son gün ne zaman? sorularına yanıt arıyor. Peki, Eski tip sürücü belgeleri nasıl yenilenir, gerekli evraklar neler? İşte, son başvuru tarihi ve ayrıntılar.

ASKİ Ankara su kesintisi 23 Haziran 2025 || Ankara’da sular ne zaman, saat kaçta gelecek?

Ankara’da yaşayan vatandaşlar, 23 Haziran 2025 Pazartesi günü ASKİ tarafından duyurulan su kesintileri nedeniyle günlük planlarını yeniden düzenliyor. Başkent’in çeşitli ilçelerinde planlı ve plansız su kesintileri yaşanırken suların ne zaman geleceği merak konusu. Arıza onarım ve bakım çalışmaları nedeniyle uygulanan kesintilerin saat kaçta biteceği, hangi mahallelerin etkileneceği ve suyun ne zaman geri geleceği konusunda tüm detaylar ASKİ’nin resmi açıklamalarıyla netleşti. Peki, 23 Haziran Ankara’da sular ne zaman, saat kaçta gelecek?

Humoral bağışıklık nedir? 2025 AYT Humoral bağışıklık sorusu cevabı

Humoral bağışıklık, 2025 AYT’de biyoloji sorularından birisi oldu. Humoral bağışıklık, vücutta hücre dışındaki (sıvı ortamdaki) mikroorganizmalara karşı antikorlar aracılığıyla gerçekleşen bağışıklık türüdür. Antikorlar, B lenfositlerinden farklılaşan plazma hücreleri tarafından üretilen ve özgül olarak patojenlerin antijenlerine bağlanarak onları etkisiz hale getiren proteinlerdir. Bu bağışıklık türü, özellikle bakteri, virüs gibi hücre dışı patojenlere karşı etkilidir ve antikorlar sayesinde patojenlerin fagositler tarafından yutulması veya hücreleri enfekte etmesinin engellenmesi sağlanır.

AYT SINAV YORUMLARI: 2025 YKS AYT kolay mıydı, zor muydu? AYT nasıldı? Öğrenci görüşleri

YKS heyecanı bugün AYT ile devam ediyor. AYT sınavına 1 milyon 721 bin 60 öğrencinin katılım sağlaması beklenirken sınav sonrası öğrenci yorumları, pek çok aday için kılavuz niteliğine sahip olacak. Önceki yıllarda da sınav sonrası en çok merak edilen yorumlar arasında “AYT zor muydu, kolay mıydı?” sorularının cevabı yer almıştı. İşte “YKS ikinci oturumu AYT’de Matematik Geometri, Fizik, Kimya Biyoloji, Türkçe – Edebiyat zor muydu, kolay mıydı?” sorusunun cevabıyla ilgili sınav sonrası gelecek ilk yorumlar ve uzman yorumları detayları