Deniz kıyısındaki ormanlık alanlar turizme açıldı

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Yönetmeliği Değişiyor

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile “Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik”in 12. maddesine eklenen fıkra, kamu alanlarının “kamu kullanımına açık olmak şartıyla” kullanılmasına olanak sağlayacak.

Yapılan değişiklikle, bakanlığın tasarrufunda bulunan orman alanlarından, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan bölgeler, kullanma izni verilmek kaydıyla tahsis sınırları içine dahil edilebilecek. Bu sayede, daha geniş bir kullanım alanı oluşturulması ve turizm yatırımlarına destek verilmesi hedefleniyor.

Related Posts

Çanakkale Boğazı’nda makine arızası geçiren tekne kurtarıldı

Çanakkale Boğazı’nda dün akşam saatlerinde makine arızası nedeniyle sürüklenen ve içinde 6 kişinin bulunduğu tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahalesiyle güvenli bir şekilde limana çekildi

Sağlıkta skandal bir olay daha! Doktor, hastasından ‘bıçak parası’ istedi

Konya’da bağırsak problemiyle hastaneye başvuran hastasından ameliyat parası olarak nakit 17 bin lira talep ettiği ileri sürülen doktor tutuklandı.

Deniz Yücel: ‘Bu süreç hukuki değil, siyasi bir süreçtir’

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarına yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltılara tepki gösteren Yücel, operasyonun siyasi bir tercih olduğunu ifade etti.

Rusya’nın ilerleyişi hızlandı: Rus ordusu 588 kilometrekarelik alanı ele geçirdi! Ukrayna’ya kimyasal silah suçlaması

ABD merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nün (ISW) verilerine göre, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri ilerleyişi haziran ayında hız kazandı. Rus birlikleri, geçtiğimiz ay 588 kilometrekarelik Ukrayna toprağını kontrol altına aldı. Bu rakam, kasım 2024’ten bu yana görülen en yüksek ilerleme olarak kayıtlara geçti. Öte yandan, Rusya’nın istihbarat ajansı Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna’nın savaşta kimyasal silah kullandığına ilişkin kanıtlar ele geçirdiğini öne sürdü.

ABD Başkanı Trump: Benim Tesla’ya desteğim olmasa Elon Musk Güney Afrika’daki evine dönmek zorunda kalırdı

Başkan Trump, mali destek verilmemesi durumunda Tesla’nın ve elektrikli araçların üretilemeyeceğini savundu

Sarıyer’de denize girdikten sonra kaybolan Enes’ten kahreden haber

Sarıyer Kısırkaya Plajı’nda denize girdikten sonra kaybolan 18 yaşındaki Enes Açıkça’nın cansız bedeni, kaybolduğu yerden 4 kilometre uzaklıkta bulundu.