AJet’ten 14 yeni nesil uçak için anlaşma

AJet, Avolon ve Carlyle Aviation Partners ile 14 Airbus A321neo Uçağı için Anlaşma İmzaladı

AJet, filosunu genişletme ve gençleştirme yolunda önemli bir adım atarak Avolon ve Carlyle Aviation Partners ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Paris Air Show’da gerçekleştirilen imza töreninde AJet ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile Avolon ve Carlyle Aviation Partners yöneticileri bir araya geldi.

Yapılan açıklamada, 2026 yılından itibaren AJet’in filosuna dahil olacak 14 Airbus A321neo uçağının, şirketin sürdürülebilir büyüme vizyonuna katkı sağlayacağı belirtildi.

AJet’in genç ve çevreci filosunu güçlendirmeyi hedefleyen anlaşma, operasyonel verimliliği artıracak ve yolcu memnuniyetine olumlu etki yapacak.

Airbus A321neo Özellikleri

Yeni nesil Airbus A321neo uçakları, yakıt verimliliği ve düşük emisyon özellikleriyle dikkat çekiyor. AJet’in bu uçaklarıyla çevreci bir hava yolu modeli sunmayı amaçladığı vurgulandı.

AJet’in kiraladığı uçaklar, 244 yolcu kapasitesine sahip olup 7 bin 400 kilometre menzil sağlıyor. Ayrıca yüzde 20 yakıt tasarrufu, yüzde 20 daha az karbon salınımı ve yüzde 50 daha az gürültü imkanı sunuyor.

Related Posts

750 milyon dolarlık ‘Eurobond’ ihracı

VakıfBank, yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlayarak bu alandaki lider konumunu perçinledi.

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Altın almak için en doğru saat açıklandı! Fiyatlar bu zaman diliminde düşüyor

Altın alımında doğru gün kadar doğru saat de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, özellikle sabah saatleri fiyatların daha düşük ve istikrarlı seyrettiği dönemler olarak öne çıkıyor. Gün içindeki dalgalanmaları takip etmeyen yatırımcılar ise zarar etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Türkiye’de araç muayenede köklü değişim! Dünyada en yüksekler listesine girildi

Araç muayene istasyonlarında yeni dönem hazırlıkları başladı. 2024 verilerine göre 12,5 milyon olan muayene sayısı tekrarları ile 15 milyona yükselirken, dünyada en yüksek araç muayenesi yapılan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Türkiye’de …