Zelenski’den gövde gösterisi: Sokağa indi… ‘Ya Rusya ya dünya değişecek’ dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Nazizm’e Karşı Zafer Gününde Sokakta Görüntülü Mesaj Paylaştı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Nazi Almanyası’nın 80 yıl önce mağlup edilmesinin anısına başkent Kiev’de sokakta görüntülü bir mesaj paylaştı. Zelenski, bugünün Nazizm’e karşı zafer günü olarak kutlandığını belirterek, İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden 8 milyondan fazla Ukraynalıya da değindi.

Ülkesinin 3 yıl önce Rusya tarafından saldırıya uğradığına dikkat çeken Zelenski, Kiev semalarında tekrar hava saldırısı sirenlerinin çaldığını hatırlattı. Ancak bu zorlu süreçte Ukrayna halkının yaşamaya devam ettiğini ve barış için mücadele ettiğini vurgulayan Zelenski, “Huzur ve barış herkesin hakkıdır. Bizler bunun için savaşıyoruz.” dedi.

Zelenski, dünyanın bugün de “kötülüğe” karşı birlik olması gerektiğini belirterek, “Rusya’nın Nazilerden arındırılması ve silahsızlandırılması süreci başlatılmalıdır.” ifadelerini kullandı. Ayrıca Zelenski, “Her işgalci eninde sonunda topraklarımızı terk edecek. Yaşam her zaman galip gelir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Related Posts

Terör örgütü PKK’nın kongresini toplamasının ardından DEM Parti’den açıklama

DEM Parti’den yapılan açıklamada, “Onurlu bir barış ve demokratik çözüm yolunda yeni bir sayfa açılıyor. DEM Parti olarak bu tarihi dönüm noktasından sonra, Kürt meselesinin çözümü ve Türkiye’nin gerçek anlamda demokratikleşmesi için başta TBMM olmak üzere tüm demokratik siyaset kurumlarının sorumluluk almasının gerekliliğine inanıyoruz.” denildi.

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Putin, Kremlin Sarayı’nda Zafer Günü resepsiyonu verdi

Tüm baskı ve engellemelere rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Moskova’da bulunan yabancı lider ve konuklar adına Kremlin Sarayı’nda Rus lider Putin tarafından resepsiyon verildi.

130 kişinin öldüğü Çuhadar Sitesi davasında 1 hapis, 1 beraat

Kahramanmaraş’ta 130 kişinin hayatını kaybettiği Çuhadar Sitesi’nin 6 Şubat’taki ilk depremde yıkılması ile ilgili Sıtkı Okumuş (57) 15 yıl 6 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı, Fatih Karakale (67) beraat etti, firari Enes Köksalmış’ın (58) dosyası ayrıldı.

Bahçeli, Özel’in adını bile anmamıştı: MHP’li Yıldız’dan açıklama geldi!

MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Parti milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in vefatı üzerine AKM’de düzenlenen tören çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e ‘adını anmadan’ geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Bahçeli’nin Özel’in ‘adını anmaması’ dikkat çekerken konuya ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan açıklama geldi.