Borsa güne yükselişle başladı: 8 Mayıs 2025 Perşembe Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da Günlük Değerlendirme

Dün, Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,66 değer kaybıyla 9.074,62 puandan tamamladı.

Günün açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve yüzde 0,54 artışla 9.123,90 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,67, holding endeksi ise yüzde 0,33 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,74 ile iletişim, en fazla kaybettiren ise yüzde 0,32 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Fed Faiz Kararının Etkisi

ABD’nin ticaret müzakerelerine ilişkin olumlu gelişmeler ve Fed’in politika faizini sabit bıraktığı toplantı sonrasında küresel piyasalarda pozitif bir hava hakim. Bu durum yatırımcıların risk iştahını artırıyor.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile birlikte yurtdışında İngiltere’de BoE’nin faiz kararının ve ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ile toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini belirtiyorlar. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.250 ve 9.350 puanın direnç, 9.100 ve 9.000 seviyelerinin ise destek konumunda olduğu vurgulanıyor.

Related Posts

Maliye’nin vergi denetimleri sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.

ABD’den Türkiye’ye nükleer yatırım sinyali! Finansman hazır, gözler projelerde

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Justin Friedman, Türkiye’de geliştirilecek nükleer enerji projelerine, özellikle küçük modüler reaktörlere Amerikan finans kuruluşlarının yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Harçlar arttı, yurtdışından telefon getirme azaldı

Harç tutarı zamlanan yurtdışı telefon alışverişine ilgi azaldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefon sayısı geçtiğimiz bir yılda yüzde 81.95 geriledi.

İktidar elini korkak alıştırmadı… Emekliye 2 kuruş daha zam yapıldı (!)

AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle vatandaş derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Asgari ücretli ve emeklilerin maaşı her geçen gün erirken yurttaşlar, çarşı pazara gitmeyi unuttu. TÜİK, yine tartışmalı enflasyon rakamlarını açıkladı ve …

Sigaraya ilk zam geldi: Tarife yarından itibaren geçerli olacak

ÖTV’de yapılacak artışı etkileyecek ikinci altı aylık enflasyon rakamlarının ardından bir sigara grubuna zam geldi. Buna göre, yeni tarife 4 Temmuz’dan (yarın) itibaren geçerli olacak.

750 milyon dolarlık ‘Eurobond’ ihracı

VakıfBank, yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlayarak bu alandaki lider konumunu perçinledi.