Mustafa Sandal’ın ‘boykot’ göndermesi gündem oldu: ‘Büyük sözü dinleyin!’

Türkiye’de öğrencilerin bugün için başlattığı boykot çağrısı pek çok siyasi partiden de destek görürken, ünlü isimler de boykota destek verdi.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Boykot çağrılarına iktidar cephesinden tepkiler gelirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da ekonomik boykot çağrılarına ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Başsavcılığın açıklamasında “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya yayın organlarında halkın bir kesiminin ekonomik etkinlikte bulunmasını engellemeye yönelik, kamuoyunda ‘boykot’ çağrıları olarak bilinen ayrıştırıcı söylemler ve bu söylemleri yayan şahıslara yönelik re’sen ‘nefret ve ayrımcılık’ ile ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlarından soruşturma başlattı” denilmişti.

MUSTAFA SANDAL’IN PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU

Boykota destek veren sanatçılar arasında yer alan Mustafa Sandal da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iktidar ve hükümet cephesinden gelen eski ‘boykot’ açıklamalarını paylaşarak “Gençler, her şeye muhalif olmayın. Büyük sözü dinleyin!” ifadelerini kullandı.

Related Posts

DEM Parti’den yeni ‘İmralı’ açıklaması: ‘Öcalan’ın farklı siyasi partilerle buluşması kuvvetle muhtemel’

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “En kısa sürede İmralı Adası’na bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Öcalan’ın farklı siyasi partilerin temsilcileri ile de buluşması kuvvetle muhtemel” açıklamasını yaptı.

Aralarında Türkiye vatandaşları da var: Gözaltındaki Madleen aktivistleri için karar

İsrail hukuk örgütü Adalah’den yapılan açıklamada, Ramle kentindeki Givon isimli tutukevindeki göç mahkemesinin, dün gece 8 aktivist için gözaltı kararı vermesinin “hukuk dışı” olduğu vurgulandı. Mahkemenin, sınır dışı edilmedikleri takdirde …

Rusya’dan Ukrayna kentlerine saldırı: 2 ölü 37 yaralı

Rus ordusu, Ukrayna’nın Harkiv, Sumi ve Odesa kentlerini vurdu. Harkiv’deki saldırı sonrası 2 kişi öldü, 37 kişi yaralandı.

BM Raportörü: 400 bin Filistinli öldürüldü

BM Özel Raportörü Balakrishnan Rajagopal, Gazze’de öldürülen Filistinli sayısının 400 bini geçtiğini iddia etti. 2,3 milyon nüfusu olduğu bilinen Gazze’de, İsrail’in, 1,8 milyon kişinin yaşadığını açıkladığını hatırlatan Rajagopal, 100 bin kişinin ablukaya rağmen çevre ülkelere çıktığı varsayıldığında bile geride kalan 400 bin kişinin akıbetinin belli olmadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Yüzyılı’nda sivil ve özgürlükçü bir anayasa yakışır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK’nın silah bırakma süreci, yeni anayasa, ekonomi, yerel yönetimler ve CHP içindeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücrete Zam Gelecek mi ?

Asgari ücrete zam gelecek mi? Türkiye’de asgari ücret alan 7 milyon çalışan dört gözle asgari ücret zammı haberini bekliyor.