Barış Boyun’un da yargılandığı 305 kişilik suç örgütü davası başladı

Aralarında İtalya’da tutuklu olan Barış Boyun’un da bulunduğu 305 sanıklı dosya, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu (Silivri) duruşma salonunda kimlik tespitiyle başladı. İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan dava, sanıkların yanı sıra avukat ve müştekilerle birlikte 500’ü aşan kişinin bulunması ile güvenlik nedeniyle Silivri’ye taşındı. Şarkıcı Heijan ve Muti de duruşmada yer aldı.

ENGİN POLAT DA KATILDI

For Men isimli şirketin 2023 yılında kurşunlanması üzerine şikayetçi olan Engin Polat da duruşmaya avukatıyla birlikte katıldı.

Şehir dışında tutuklu bulunanlar için ise görüntülü kayıt sistemi SEGBİS ile İzmir, Sakarya, Batman, Antalya ve Adana’dan bağlantı sağlandı.

Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre; sabahın erken saatlerinde Silivri’deki duruşma salonunda toplanan sanık yakınları, müştekiler ve avukatlar farklı kapılardan duruşma salonuna alındı. Sanıklar ise jandarmalar eşliğinde duruşma salonundaki sanık sandalyelerine oturtuldu. Kimlik tespiti sırasında sanıkların meslekleri, öğrenim durumları soruldu. Aralarında kuaför, muhasebeci, galericilerin e bulunduğu sanıkların öğrenim durumları ise genellikle ortaokul mezunu ve liseden terk.

Spor giyimli kıyafetleriyle mahkemeye gelen sanıkların tamamına yakınının yaş grubu birbirine yakın. 20-25 yaş ortalamasındaki sanıkların saç tıraşları dahi birbirinin aynısı. Sanıkların saçları, kulak üstü kısa, kafa üstü biraz daha uzun şekilde tıraş edilmiş.

SEGBİS ile bağlanan bazı sanıklar duruşma başlamadan, henüz kimlik tespiti aşamasında ağlamaya başladı.

İstenen cezalar

İddianamede, Barış Boyun’un “suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “silahla vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına ve yaşamını tehlikeye sokan bir duruma sokacak şekilde yaralama”, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, “4 kişiye karşı kasten öldürme”, “birden fazla kişi tarafından silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme”, “suç örgütünün korkutucu gücünü kullanarak tehdit”, “mala zarar verme”, “suç örgütünün korkutucu gücünden yararlanarak, örgüte yarar sağlamak amacıyla silahla, birden fazla kişiyle yağma ve yağmaya teşebbüs” ve “ateşli silahlar kanununa muhalefet” suçlarını işlediği savunuldu.

Barış Boyun’un bu suçlardan 4 kez müebbet hapis ve 165 yıl 10 aydan 349 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi

Related Posts

Muğla’daki Zeytinlik ve Orman Arazileri Satışa Çıkarıldı, İYİ Partili Ergun Tepki Gösterdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Muğla’da satışa çıkarılan 39 orman ve zeytinlik arazinin satışına İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün tepki gösterdi.

Plastik kelepçeli infaz! Kan donduran vahşetin detayları ortaya çıktı

Sivas’ta evlerinde elleri plastik kelepçeyle bağlanıp, boğazları kesilerek öldürülen Umutcan ve Melisa Şimşek kardeşlerin babaları Uğur Şimşek’ten 2020 yılından beri haber alınamadığı ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli’nin duygusal anları…

MHP lideri Devlet Bahçeli, Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen taziye ziyaretine katıldı. Önder’in fotoğrafına dokunarak, “Allah rahmet eylesin” dedi.

El yıkama dayatması delirmesine neden oldu! Doktor Semmelweis’in değeri yıllar sonra anlaşıldı

1847’de Viyana Genel Hastanesi’nde artan lohusa ateşi vakalarını engellemek amacıyla tıp öğrencilerine cesetlerle temas sonrası el yıkama zorunluluğu getiren Macar doktor Ignace Philippe Semmelweis, meslektaşlarının şiddetli direnciyle karşılaşarak önce itibarsızlaştırıldı, ardından ruh sağlığını yitirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında 23 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 23 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

HSK üyeliği için adaylar belli oldu

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) görev süresi dolacak 5 üyenin yerine seçilecek ve TBMM Genel Kurulu’na sunulacak 15 aday, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda seçildi.