Mardin’de Kadınlara Eğitim Programı

Mardin’de Kadınlara Yönelik Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Kadın ve Toplum Derneği’nin (KATOM) işbirliğiyle yürütülen “Emeğin Güç Birliği Projesi” kapsamında kadınlara yönelik önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında, Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları ve Projeler konusunda temel düzeyde farkındalık eğitimi verildi. Dijital pazarlama, muhasebe yönetimi, iletişim, yetenek geliştirme ve kapsamlı CV hazırlama gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler sunuldu.

MAÜ TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi Müdürü ve Öğretim Görevlisi Hanife Yeşilyurt, eğitimde Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, faydalı model, endüstriyel tasarım, marka ve coğrafi işaret, patent başvuru süreçleri konularında katılımcılara bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitim programı, kadınların ekonomik anlamda daha güçlü olmalarını ve niteliklerini geliştirmelerini hedefleyen bir şekilde düzenlendi ve katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Related Posts

Temmuz zammı netleşiyor: Memura ve emekliye ne kadar zam yapılacak?

Memur ve emekli maaşlarında Temmuz zammı için nefesler tutuldu. TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyon verisi öncesi, 6 aylık enflasyon farkı hesapları hız kazandı. Beklentiye göre emekliye yüzde 16.95, memura ise toplu sözleşme ile birlikte yüzde 15.85 oranında kümülatif zam yapılması gündemde.

Bursa’nın ihracatı 116 ülkeyi geride bıraktı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı.

Altın almak için en doğru saat açıklandı! Fiyatlar bu zaman diliminde düşüyor

Altın alımında doğru gün kadar doğru saat de büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre, özellikle sabah saatleri fiyatların daha düşük ve istikrarlı seyrettiği dönemler olarak öne çıkıyor. Gün içindeki dalgalanmaları takip etmeyen yatırımcılar ise zarar etme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor.

Kayısıya alternatif olarak çilek üreten kadın siparişlere yetişemiyor

Malatya’nın Kale ilçesinde, kayısıya alternatif olarak çilek üretimine başlayan Hatice Kübra Bölükbaşıoğlu, sofralık olarak ürettiği ürünlere artan siparişleri karşılamaya çalışıyor.

Türkiye’de araç muayenede köklü değişim! Dünyada en yüksekler listesine girildi

Araç muayene istasyonlarında yeni dönem hazırlıkları başladı. 2024 verilerine göre 12,5 milyon olan muayene sayısı tekrarları ile 15 milyona yükselirken, dünyada en yüksek araç muayenesi yapılan ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Türkiye’de …

Araç muayenesinde yeni dönem: TÜVTÜRK isim değiştiriyor!

Türkiye’de araç muayene sisteminde önemli bir değişiklik yaşanıyor. Yeni marka Turka, 2027’den itibaren hizmet vermeye başlayacak. Bayilik sistemiyle yaygınlaşacak bu dönüşüm sektörde yeni bir dönem başlatacak.