2.87 milyar dolarlık altın rezervi keşfedildi

Pakistan Mineral Zenginliği Yönünden Önemli Bir Adım Attı

Eski Punjab Madencilik Bakanı İbrahim Hasan Murad, X platformunda yapılan keşfi duyurdu. Murad, yaptığı açıklamada, “Bu önemli kilometre taşı, Pakistan’ın mineral zenginliğini ortaya çıkarma yolunda önemli bir adım. Bu keşif, ekonomik canlanma ve gelecek nesiller için yeni fırsatların kapısını aralıyor,” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamalara göre, keşfedilen altın miktarı yaklaşık 2.8 milyon tola (32.66 metrik ton) olarak belirlendi. Pakistan Jeolojik Araştırma Kurumu, keşfi 127 farklı noktadan alınan örneklerle doğruladı.

Altın rezervinin keşfedilmesi, ülkenin mineral potansiyelini gösterirken, ekonomik kalkınma açısından da yeni umutlar doğuruyor. Pakistan ekonomisi uzun süredir finansal dalgalanmalarla mücadele ederken, bu tür doğal kaynak keşifleri ülkeye önemli bir rahatlama sağlayabilir.

Ayrıca, Bu ay Pakistan’ın ödemesi gereken 2 milyar dolarlık borcunu ertelemeyi kabul eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilgili haber de gündeme geldi. Başbakan Shehbaz Şerif, bu gelişmeyi BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kamuoyuna duyurdu.

Related Posts

Maliye’nin vergi denetimleri sonuç verdi! 18 bin şirket matrah artışına gitti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) Beyanname Gözetim Programı kapsamında, beyan dönemi öncesinde riskli bularak temasa geçtiği 18 bin mükellefin, kurumlar vergisi matrahını 32 milyar lira artırması sağlandı.

ABD’den Türkiye’ye nükleer yatırım sinyali! Finansman hazır, gözler projelerde

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Justin Friedman, Türkiye’de geliştirilecek nükleer enerji projelerine, özellikle küçük modüler reaktörlere Amerikan finans kuruluşlarının yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Harçlar arttı, yurtdışından telefon getirme azaldı

Harç tutarı zamlanan yurtdışı telefon alışverişine ilgi azaldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefon sayısı geçtiğimiz bir yılda yüzde 81.95 geriledi.

İktidar elini korkak alıştırmadı… Emekliye 2 kuruş daha zam yapıldı (!)

AKP iktidarının ekonomi politikaları nedeniyle vatandaş derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Asgari ücretli ve emeklilerin maaşı her geçen gün erirken yurttaşlar, çarşı pazara gitmeyi unuttu. TÜİK, yine tartışmalı enflasyon rakamlarını açıkladı ve …

Sigaraya ilk zam geldi: Tarife yarından itibaren geçerli olacak

ÖTV’de yapılacak artışı etkileyecek ikinci altı aylık enflasyon rakamlarının ardından bir sigara grubuna zam geldi. Buna göre, yeni tarife 4 Temmuz’dan (yarın) itibaren geçerli olacak.

750 milyon dolarlık ‘Eurobond’ ihracı

VakıfBank, yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlayarak bu alandaki lider konumunu perçinledi.